top of page

Om oss

Tallgården har över 50 års erfarenhet av behandling. Vi finns i småländska Virserum och våra lokaler är vackert belägna med en strålande utsikt över sjön och samhället.

Vi erbjuder utredning och behandling för vuxna som har problem med missbruk/beroende, ofta i kombination med psykisk ohälsa, sk. samsjuklighet. Vi erbjuder även boende för vuxna med psykiska funktionshinder. Tallgården har totalt 32 platser på verksamhetens fem enheter.

140519TALLGARDEN_FJL256.jpg

Kompetens och bemanning 

Personal som arbetar på Tallgården skall ha adekvat utbildning och erfarenhet för den behandling som bedrivs i verksamheten. Kompetens som finns i verksamheten är bl.a. specialistläkare inom psykiatri, sjuksköterska, behandlingspedagog, socionom, samtalsterapeut och KBT-terapeut.

Behandlingspersonal arbetar utifrån schema med arbetstider dygnet runt med sovande personal nattetid. Beredskap för både behandlingspersonal och sjuksköterska finns dygnet runt, årets alla dagar. Vaken natt finns vid behov.

Tallgårdens personal utbildas löpande både internt och externt. Handledning av personalen sker regelbundet.

Image by charlesdeluvio

Maten

Maten på Tallgården är inte bara näring. För oss är det otroligt viktigt att alla måltider inte bara är ett nödvändigt ont, utan också är en trevlig stund där vällagad mat lagas med bra råvaror och åtnjuts i trevligt sällskap.

Maten som lagas av utbildade kockar i vårt fullutrustade restaurangkök serveras med stor variation. Med bra leverantörer har vi möjlighet att säsongsbetonat välja råvaror med omsorg.

Vårt kök lagar mat där vi låter oss inspireras av smaker och med influenser från olika delar av världen.

På Tallgården serveras frukost, lunch och middag, alla dagar i veckan, årets alla dagar.

signatur_mårten senneby.png
Kökschef på Tallgården
JOBBA MED OSS

Vi på Tallgården är alltid intresserade av duktiga medarbetare.

Vill du bli en del av vårt team och jobba med oss? Skicka iväg ett mail till info@tallgarden.se eller ring vår verksamhetschef Cathrine Borg på 073-025 11 72.

bottom of page