top of page

Att göra på Tallgården

Utöver den schemalagda behandlingen får våra klienter delta i olika grupper som t.ex. snickarverkstad, från jord till bord, matlagningsgrupp och en mängd olika fritids- och friluftsaktiviteter.

jan-baborak-d7hAcT-_bOI-unsplash.jpg

Från jord till bord

Odlingsgrupp

I odlingsgruppen får man lära sig att "bara vara" och existera utan att prestera. Att vara i en lugn och kravlös miljö och genomföra uppgifter i sin egen takt ger en avstressande effekt. Att befinna sig i naturen, i solljus och arbeta med händerna resulterar i bättre sömn och välmående.

Här kan alla delta, oavsett vilken förkunskap man har sedan tidigare. Gruppen pågår från mars till och med september och under handledning från personal får gruppen lära sig att planera för kommande sådd på friland, i kruka och i växthus. Man får också lära sig hur man förkultiverar, jordförbättrar, planterar, hur man sköter om sina växter och skördar. Odlingen består framförallt av sådana växter som kan användas i vår matlagningsgrupp.

Matlagningsgrupp

I matlagningsgruppen får man i grupp laga mat tillsammans. Matlagning handlar inte bara om att ge energi till kroppen, utan det har också kraften att minska stress och ångest.

Genom att laga mat använder individen alla sina sinnen och får träna på samarbete och kommunikation.

I kursen ingår att planera inköp, laga mat, dukning, diskning, hygien men framförallt - Att tillsammans äta den vällagade maten. Deltagarna får lära sig laga husmanskost och får efter avslutad kurs en receptsamling för att använda hemma.

Snickarverkstad

I vår snickarverkstad ges det möjlighet att vara kreativ och skapa efter sina egna förutsättningar och förmåga. Syftet är att ge möjlighet till aktivitet som bidrar till välmående.

Vi har även fler behandlingsgrupper som bl.a. kvinnogrupp, mansgrupp, skapargrupp och hemkunskapsgrupp där alla har fokus på KBT.

140519TALLGARDEN_FJL223.jpg

Fritidsaktiviteter

Virserum ligger mitt i den småländska naturen men hög tillgång till olika fritids- och friluftsaktiviteter.

Lokalt på orten finns det mängder med aktiviteter för den som är sugen. Bad och simning i den lokala simhallen, sportutövning i gymnastiksalen, utförs- och längdskidåkning precis runt hörnet, ädelfiske i Lysegölen, bastubad eller varför inte styrke- och konditionsträning i Tallgårdens fullutrustade gym?

bottom of page