top of page

Hästunderstödd terapi

Tallgården erbjuder hästunderstödd ridterapi och används som tilläggsterapi inom psykosocial behandling och psykoterapi vid psykisk ohälsa. Detta syftar till att öka välmående, självförståelse och självförtroende.

Tallgårdens hästunderstödda terapi bedrivs i ett stall med tre hästar som lever i lösdrift. Det betyder att hästarna går ute dygnet runt med tillgång till vindskydd. Stallet ligger i nära anknytning till skogen med närhet till bra promenadvägar i småländsk natur.

Image by Jon Tyson

Fakta

Lagrum: LPT, LRV, LVM, SoL 7.1.1
Målgrupp: Vuxna
Antal platser: 32
Åldersspann: >20 år

Vad är egentligen hästunderstödd terapi?

Det är egentligen ingen egen terapiform utan den gemensamma nämnaren är att användandet av hästen effektiviserar den befintliga terapiformen KBT - Kognitiv beteendeterapi.

Hästunderstödd terapi har även tydliga utgångspunkter från CFT (Compassionfokuserad terapi) där man övar bl.a. på att få ett vänligare och varmare förhållningssätt till sig själv och andra. 

PLACERINGSRÅDGIVNING

Sök plats hos oss

Om du vill rådfråga kring en placering är du välkommen att kontakta oss. Vi rådgör och diskuterar gärna dina klienters behov och svarar på era frågor kring en placering hos Tallgården.

Fyll i formuläret eller ta kontakt med vår föreståndare direkt.

Cathrine Borg

Föreståndare

0495-153 60

info@tallgarden.se

Jag godkänner att Tallgården i Virserum AB sparar och använder mina kontaktuppgifter. Läs vår integritetspolicy för mer information.

Tack för din förfrågan!

JOBBA MED OSS

Vi på Tallgården är alltid intresserade av duktiga medarbetare.

Vill du bli en del av vårt team och jobba med oss? Skicka iväg ett mail till info@tallgarden.se eller ring vår verksamhetschef Cathrine Borg på 073-025 11 72.

bottom of page