För placering, ring

070-585 40 60

Vi tar emot uppdrag från offentlig förvaltning för placering i vårat behandlingshem. Vi har utbildad personal och skräddarsyr behandlingen inviduellt.

Image by Michele Purin
Visste du att barren från tallen sägs vara antiinflammatorisk?
OM OSS

Om Tallgården

Tallgården har över 50 års erfarenhet av behandling. Vi finns i Småländska Virserum och våra lokaler är vackert belägna med en strålande utsikt över sjön och samhället.

Vi erbjuder utredning och behandling för vuxna som har problem med missbruk/beroende, ofta i kombination med psykisk ohälsa, sk. samsjuklighet. Vi erbjuder även boende för vuxna med psykiska funktionshinder. Tallgården har totalt 32 platser på verksamhetens två enheter.

Image by Abin Varghese
TALLGÅRDEN

Vår vision

Vår ambition är att göra det möjligt för våra boende att uppleva välbefinnande, meningsfullhet och trygghet i tillvaron.

Vi vill skapa förutsättningar för alla att få sina behov och önskemål uppfyllda. Vi ska så långt som möjligt slå vakt om de boendes rätt att utforma sina liv som de själva önskar.

Ann-Charlott Sandvik
Verksamhetschef, Tallgården
TALLGÅRDEN

Behandling

De behandlingsmetoder som Tallgården använder är KBT, MI, återfallsprevention och lösningsfokuserad terapi och bygger på etenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Vi utför även neuropsykologiska utredningar och har behandlingsprogram för bl.a. ADHD.

Exempel på behandlingsmomenten utifrån KBT är bl.a. enskild samtalsbehandling med terapeut, beteenderegistrering, handledd träning, exponering mm. Även gruppmoment med modulbaserade kurser såsom återfallsprevention, ADHD-kurs och minfulness meditationskurs.

Image by Lina Trochez

De behandlingsmetoder som Tallgården använder är KBT, MI, återfallsprevention och lösningsfokuserad terapi och bygger på etenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

För placering, ring

070-585 40 60

TALLGÅRDEN

Vår personal

Personal.jpg
PLACERA

Kontakta oss